Op social media vind je mij op Facebook (Siem.Dijkstra), Twitter (DijkstraSiem) en LinkedIn (Dijkstra.Siem). Ik ben gepassioneerd door het ontwerpen van een betere werkplek, wat kan worden bereikt door een mix van praktische concepten en wetenschap. Ik gebruik deze blog als een bron voor een paar jaar nu, en ik ben altijd het leren van nieuwe dingen. In dit bericht wil ik graag de dingen delen die ik heb geleerd van het werken in een social media kantoor.

Als een lange tijd lezer van deze blog, heb je misschien gemerkt dat ik geen fan ben van sociale media. Je denkt misschien dat ik gewoon een verveelde blogger ben, en je hebt gelijk! De reden is dat ik mezelf graag uitdijd en de beste manier vind om te werken. Voor veel van mijn ideeën, ik denk dat het makkelijker is om ze te testen met een lab omgeving, of op kleinere schaal. Ik hou van een uitdaging.

Toen ik deze blog in 2012 begon, dacht ik dat het een vrij goede plek zou zijn om de verhalen van het bureau te delen waar ik mee begonnen ben. Als ik niet bloggen of schrijven over het bureau, ik ben lesgeven, lesgeven, lesgeven. Ik ben ook proberen om te werken aan een boek over het leren hoe goed te werken met anderen. De beste manier om te leren en goed te werken is om je best te doen om te leren met anderen. Het is moeilijk. Nog moeilijker als je het niet doet op de bureaus waar je aan het leren bent. Maar het goede nieuws is dat ik veel van mijn leren aan bureaus, ook! Ik heb het geluk gehad om tijd door te brengen op zowel mijn eigen en op bureaus van over de hele wereld. Mijn bureau is een mooi bureau dat ik heb gevonden in het midden van een kamer waar de muur tegenover mij een groot glazen paneel dat uitkijkt naar buiten heeft.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik een grote passie heb voor het ontwerpen van bureaus, en ik doe dit al heel lang. Ik probeer altijd te verbeteren en te verbeteren. Mijn favoriete bureau ontwerpen van alle tijden zijn degenen die ik zie online zo nu en dan, maar het is echt moeilijk om een aantal die zowel realistisch en stijlvol te vinden.

En vandaag ga ik je geen foto laten zien van een van mijn favoriete bureauontwerpen, maar eerder een echt bureau dat ik een tijdje geleden heb gebouwd. Het was een geschenk van een vriend die zeer goed in het bouwen van meubilair is. Als u nieuwsgierig bent naar hoe een tafel een mooie tafel kan zijn, bent u op de juiste plaats: De hele tafel, gemaakt van 3 houten stukken, is eigenlijk twee stukken. Elk stuk is gemaakt van een ander houttype, en alle stukken zijn gemaakt met twee verschillende houtsoorten in dezelfde kleur. Het eerste hout is een zwarte walnoot die ik gebruikte voor de achterkant van de tafel.

In 2007 werd ik geïnterviewd door een Nederlandse tv-nieuwsshow over mijn persoonlijke projecten en hoe ze me hielpen om een betere software ontwikkelaar te worden, wat me ertoe bracht om te ontdekken over open source software en de vele voordelen die het bood. In het komende jaar heb ik gewerkt aan drie open source projecten. Vandaag ben ik een actief lid van de Open Source Initiative en zoals je misschien hebt gezien op mijn Twitter profiel heb ik actief betrokken bij verschillende discussies over hoe open source software te verbeteren voor meer dan twee jaar nu.

Ik ben ook de auteur van het boek The Open Source Way, dat werd gepubliceerd in 2006. Nu wilde ik een aantal van de inzichten die ik heb gehad en de lessen die ik heb geleerd in een reeks blogposts over hoe je een bureau te kiezen, wat uw kantoor eruit ziet en wat maakt een goed bureau te delen.